USTVARJALCI_KE

Taubi

Zakaj? Zato. V današnji demokraciji je pametno pokazati tudi drugo plat medalje – socialne probleme. Temu se mi zdijo naše ture tudi namenjene. Tam, kjer lahko govorimo o sebi in svojih problemih nekoč in danes. Tam, kjer lahko odpremo oči in duše ljudem, ki hodijo z nami. Mislim, da je taka tura v poduk in opozorilo vsem, ki gredo z nami in še najbolj nam samim v samoopomin, kje smo bili… in kamor si ne želimo več vrniti.

Špela

Kar nekaj let sem preživela na cesti kot brezdomka. Z neprimernim načinom življenja sem si nakopala ogromno zdravstvenih težav, toliko, da sem sedaj nezaposljiva. priporočam, da se tur udeležijo tisti, ki bi radi izvedeli s kakšnimi težavami se brezdomni ljudje srečujejo in kako iz dneva v dan iščejo notranjo motivacijo za boljši jutri. Vodenje tur me vsakič opomne, da se sedaj vsak dan trudim, da se stara zgodba ne bi ponovila.

Pero

Sem globoko v svojih štiridesetih in živim v središču Ljubljane. Zgodba vsakega od nas je unikatna. Absolutno pa mi za vodenje tur daje zagon sama vest, ker lahko osvestim vsaj nekaj ljudi o problemih samih odvisnikov; ljudi, ki so pogosto na dnu družbene lestvice ali pa so na poti na to dno. Dokler misliš, da padaš, si še na poti, ko pa se zaveš pristanka, je potrebna močna volja po življenju. Ja , sama borba in razumevanje drugih. Poleg tega se borim tudi za službo v dnevnem centru društva Kralji ulice in sem trenutno na dobri poti do zaposlitve preko inštituta SOČA in njihovega programa invalidske rehabilitacije.